Grillchefen!
Ådne styrer spaken
Kongelaget skyter ikke før torsdag ettermiddag. Hadde dette i stedet vært kokke-NM, så er det ikke særlig tvil om at grillsjefen vår, Ådne Jenssen fra Stabburet, hadde hørt hjemme der. For makan til flott chef skal man lete lenge etter! En stor fagmann, men like mye et utrolig likandes menneske. Ådne er opprinnelig fra Grimstad, men nå bosatt i Søgne. Han har gitt oss uvurderlig hjelp i forberedelsene til jobben med matsalget under stevnet. Og nå har han sannelig også personlig stilt opp med grillkunstene sine to dager på rad. Det har vært en stor suksess: På disse to dagene er det solgt tilsammen bortimot 1400 hamburgere! Vi sender en stor takk til Ådne og Stabburet for hjelpen og støtten.
Men det er ikke nok at kokken er grillekspert. For å få ut mange hundre hamburgere til skytterfolket hver dag, må det være raske og flinke folk bak disken også. Sigrid Kallhovd er et unikum i så måte. Alle som har sett henne i aksjon som "kontorsjef" på "Gymnaset" vet hvor effektiv hun er. Nå under Landsskytterstevnet er hun - helt frivillig - sjef for det enorme kafeteriateltet, der vi anslår at det vil bli solgt opp mot 12.000 middager i løpet av stevneuka. Sigrids ordner den oppgaven også - med glans! Og innimellom rekker hun jammen noen timer som hamburgerselger også. Det er litt irriterende for oss andre dødelige at noen har en så ufattelig oversikt og arbeidsevne. Men vi er innerst inne alle veldig stolte av den jenta!
Trond Haugom (t.v.) og Jan-Sverre Jensen forsterket hamburgerlaget med sin flegmatisk ro. Trond tok seg av pengeinnkrevingen, og Jan-Sverre salgsjobben. Mini Refsnes var også med på laget, men han ble røyket ut av grillteltet før vi fikk fotografert ham. Det var tydelig at alle tre koste seg denne dagen, og kundene likeså. Det var bare vet et par små anledninger at Jan-Sverre fikk litt bakoversveis over alle de verbale salgsfremstøtene til Mini. Trond derimot var like rolig - hele dagen...
Det har vært mye snakk om svineinfluensa i det siste. Vi tar mathygienen med stort alvor, og gjennomfører voldsomt strenge rutiner i forbindelse med tilberedelsen og salget av matvarene under stevneuka. Ekstra betryggende var det da å ha selveste smittevernlegen til stede i grillteltet. At Finn Bjørn Rørvik også er Otras leder la heller ingen demper på stemningen. Det tok ikke mange minuttene for Finn Bjørn å finne formen. Og ganske raskt fikk vi inntrykk av at han fant hamburgersalg til flotte og hyggelige skyttere minst like interessant som jakten på svineinfluensaen.